Galántai bor. Hagyomány és minőség az Alföld szívéből.

Köszöntjük a Galántai Családi Pincészet weboldalán 

Technológia

A reduktív technológiai lehetőségekkel és a hagyományok figyelembevételével egyedi illatvilágú és zamatú fehér és rozéborokat készítünk.

Galántai Családi Pincészet - SzüretA szüretelés kézzel történik, amikor megtelik a pótkocsi, a szőlő azonnal feldolgozásra kerül.

Bogyózás és préselés után a mustot 12 órán keresztül hűtjük és ülepítjük. Ezután 15 - 20Co között erjesztjük, hogy megőrizzük a szőlőből származó gyümölcsös illatokat, ízeket.

Vörös boraink hagyományos áztatásos eljárással készülnek.

Galántai Családi Pincészet Soltvadkert
Az áztatás során végbemegy az erjedés, kialakul a színanyag és a vörösborokra jellemző testes beltartalom. Ezt követően préselünk. 

Valljuk, hogy a kevesebb sokszor több. Vagyis a kevesebb, de igen jó minőségű szőlőtermés hosszútávon kifizetődőbb lehet.
Ahhoz, hogy a szőlő minőségét ellenőrizni és kontrollálni tudjuk, a növénnyel együtt kell élni. Ezért a szőlőtermesztés minden szakaszában saját magunk veszünk részt.
Tapasztalataink szerint, ezt az odafigyelést a növényeink meghálálják.

2002-ben egy nagyobb beruházás keretében, önerőből építettünk egy kis palackozót.

Úgy éreztük, hogy boraink minősége megérdemli, hogy palackba kerüljön.

Kialakítottuk a HACCP szabvány feltételeit így ma már ennek megfelelően készítjük, töltjük és forgalmazzuk borainkat.

Galántai Pincészet borai

 

Hírlevél

Ajánlatunk

Vendégeink és törzsvásárlóink legtöbbször  Ezeket a borokat választják

Nyitva tartás

Hétfőtől–Péntekig: 07:00–17:00
Szombaton: 07:00-12:00
Vasárnap: Zárva

Borkóstolók előzetes egyeztetés szerint!

Elérhetőségeink

Galántai Családi Pincészet

6230 Soltvadkert Arany János utca 27.

Tel/fax: 0678482113

Galántai Károly: 06203715308
Galántai Norbert: 06204716881
Galántai Károlyné: 06202148308