A név és a múlt kötelez.
Legfontosabb értékeink
A soltvadkerti Galántai család több szálon is sváb gyökerekkel rendelkezik. A szőlőtermelés és borkészítés hagyománya évszázados múltra tekint vissza családunkban. Az évszázad közepén már jelentős pincével és szőlőterülettel büszkélkedhetett a Galántai család. Ennek megfelelően a rendszerváltást követően Galántai Károly és neje vállalkozást nyitott és a megtermelt bort saját magunk értékesítették.
Az elmúlt 30 évben, lehetőségeinkhez mérten folyamatosan fejlődött a borászatunk.
Azonban mindig is fontosnak tartottuk a családi, kézműves jelleg megtartását.
A jelenlegi 15 hektár szőlőterületünk egy része családi örökség, de jelentős az új telepítésű szőlőültetvényünk is.
Szőlőterületeink Soltvadkert város mellett, a Csábori Kétsorban találhatóak. Vannak homokos, meleg mikroklímájú részek és vannak magasabb értékű, hűvösebb területek is. Jó fajtaválasztékkal, megfelelő tápanyag utánpótlással és zöldmunkával igyekszünk kihasználni a különböző adottságok előnyeit. Sokat tartózkodunk a szőlőben, hogy mindig tudjunk reagálni a növény igényire. Célunk a minél jobb alapanyag megtermelése. ,,Jó bort, csak jó szőlőből.”
A borászatban ma Károly, Ágota és Norbert dolgozik aktívan. A szőlőművelés és borkészítés minden mozzanatát személyesen végezzük, mert hiszünk benne, hogy a szőlő igényli az ember törődését és hosszú távon meghálálja azt.
A fogyasztók visszajelzései és a borversenyek azt mutatják, hogy jó úton járunk.
Töretlenül hiszünk abban, hogy a borvidékünk hagyományos szőlőfajtáival lehet megmutatni az Alföldi bor igazi szépségeit.
Országos borversenyeken is sikeresen szerepeltünk az elmúlt években. Aranyérmes és különdíjas elismerésben is részesültünk. Nehéz lenne mindet felsorolni. Újbor és Sajtfesztivál Top 10-es díj Országos Cserszegi Fűszeres és Irsai Olivér bor - és párlatverseny: különdíj Magyarországi németek borversenye: legjobb fehérbor